Rein Van Bree, Ruth Van Killegem
en Antonie Schlegel

CONCERT AQUIL'ALTERA

Aquil’AlterA 'VEDUTA Philips De Goede & Jan Van Eyck'

... een tof verhaal ...


Aquil’AlterA werd in 2006 als blokfluittrio opgericht. Sinds 2018 groeide het met Antonie Schlegel, Rein Van Bree (Maaseik 1984) en Ruth Van Killegem uit tot een uniek multi-instrumentaal ensemble (met blokfluiten, cornetto en dulciaan). Aquil’AlterA verdiept zich niet alleen in Oude Muziek van middeleeuwen tot barok, maar ook in - vaak speciaal aan het trio opgedragen - hedendaagse muziek. Zondag 28 augustus 2022 treden zij op in Aldeneik met o.a. REIN VAN BREE uit Maaseik!
Inschrijven via JEUGD en MUZIEK MAASEIK, https://jmmaaseik.be.


Het verhaal
“Op de straathoek staat een koppeltje, verstrengeld. Ze lijken niets te merken van het geratel van katrollen, van het neerkomen van hamers en van het getrappel in het rad van de hijskraan. Terwijl de kerk groter wordt en een kathedraal wordt, delen ze een stiekeme kus. De stad mag uit haar voegen barsten en stinken van de kroegen, varkens, hoeren en vrome en machtige mannen met wilde dromen, het is vooral een stad van mensen. En waar mensen zijn, is tederheid.”


Beste cultuurgenieter en tickethouder van het concert van Aquil’AlterA


Dat wordt zondag 28 augustus 2022 om 15.00 uur. Dit concert past nog altijd in het verlengde Van Eyckjaar!


Uw tickets of uw reservatie werden al omgeboekt naar de nieuwe datum. 
Nieuwe tickets kunnen worden geboekt via JEUGD en MUZIEK Maaseik


Maar vooraleer het zover is, staan nog heel wat andere producties op stapel die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Al dat moois is voor u samengebracht op de website www.jmmaaseik.be en, omdat 2022 in het teken staat van de 25-jaarlijkse viering Harlindis en Relindis gaat u nog veel meer tegenkomen. www.harlindisrelindis.be.


Namens het Van Eyckplatform, Wim Corstjens

Namens Jeugd en Muziek Maaseik, Gerrie Geurts

https://maaseikvaneyck.be/

http://www.aquilaltera.com/Ensemble/

https://jmmaaseik.be/